Soukaisissa liikuntapaikkojen huoltotalkoot huomenna

0

Soukaisten koulupiirin kyläyhdistys on vuosien ajan pyrkinyt varmistamaan toimivan koulun säilymisen kylässä muun muassa panostamalla ulkoliikuntapaikkojen kehittämiseen, jotta niistä olisi iloa niin koululaisille kuin kylän asukkaillekin.
Varsinkin jäästadion ja tenniskenttä ovat ahkerassa käytössä.
Jäästadionin hoitokoneen ”Mörön” saama julkisuus on tuonut kutkuttavan hyvää palautetta.
Liikuntapaikat eivät kuitenkaan itsestään pysy käyttökunnossa vaan melko lyhyen huoltamattoman ajan jälkeen paikat menevät huonoon kuntoon. Lopulta ilkivalta lopettaa lopunkin käytön.
Soukaisissa tavoitteena on ollut laittaa paikat kuntoon joka syksyisillä kunnostustalkoilla ja aika hyvin siinä on myös onnistuttu.
Tänä vuonna liikuntapaikkojen huoltotalkoot järjestetään lauantaina 26. syyskuuta kello 9 alkaen.
– Tehtävää on paljon. Risukkoja ja pujoja täytyy raivata, jäästadion pitää puhdistaa ja tasata, tenniskentän pinta ja ovi täytyy remontoida sekä tennisverkon tolppien ja jäästadionin reunat täytyy oikaista ja tukea, Ari Ruoho Soukaisten kyläyhdistyksestä kertoo.
Uutuutena on tulossa katukoriksen harrastuspaikka. Huoltoparakin ja muiden hoitolaitteiden ylläpito vaatii myös paljon työtä.
Liikuntapaikkojen ylläpito vaatii joka vuosi myös rahallisia investointeja laitteisiin ja paikkoihin. Laitilan kaupungin vuosittain myöntämä sivukylien kenttämääräraha on ollut kustannustehokas tapa pitää sivukylien liikuntapaikkoja yllä.
Aktiivisen toiminnan ansiosta Soukaisiin tätä tukirahaa on saatu kiitettävästi ja tänäkin vuonna myönnetty 500 euron summa tullaan käyttämään siihen tarkoitukseen, johon se on suunniteltu.
– Tiettävästi talkoolaisia ei koskaan ole ollut liikaa, mutta viime vuonna vastaavissa talkoissa koulun oppilaiden vanhempien lähes täydellinen puuttuminen lastensa harrastuspaikkojen hoitamisesta herätti hämmennystä. Toivottavasti tänä vuonna hommat hoituvat yhtä tyylikkäästi kuin joskus ennen. Yhteisellä terveellisen liikunnan asialla tässä ollaan, Ruoho sanoo.