Stressistä ja palautumisesta luento maanantaina

0

Kuormittuminen aiheuttaa stressiä. Kuormittuminen voi olla alkuperältään psyykkistä tai fyysistä, mutta koska ihminen on kokonaisuus, näkyvät stressin vaikutukset sekä mielessä että kehossa stressin alkuperästä riippumatta.
Stressin aiheista on hyvä erottaa lyhyt- ja pitkäkestoinen stressi. Palautuminen on stressin vastavoima. Palautumista saa aikaan unen lisäksi rauhoittuminen ja rentoutuminen. Palautumistaitoja voidaan opetella, jolloin niitä voidaan harjoittaa tahdonalaisesti koska vain.
Stressiä ja palautumista voidaan mitata sykevälivaihtelumittauksessa eli esimerkiksi Firstbeat-hyvinvointianalyysi.
Luennolla esitetään mielenkiintoisia esimerkkejä stressin ja palautumisen tapahtumisesta elimistössä eri tilanteissa: unen aikana, liikunnan vaikutuksesta, rentoutuessa ja meditoitaessa, työssä ja vapaa-aikana ja erilaisissa stressaavissa tilanteissa.
Luento järjestetään maanantaina 28. syyskuuta kello 18 kaupungintalolla. Luennoimassa psykoterapeutti Harri Peltomaa. Luento on maksullinen.