Tulipaloissa kuollut tänä vuonna 49 henkilöä

0

Elokuun loppuun mennessä tulipaloissa on kuollut 49 henkilöä. Tiedot perustuvat Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön mediaseurantaan. Palokuolemien määrä on seitsemän vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.
Tulipaloissa on elokuun loppuun mennessä kuollut 49 henkilöä. Menehtyneistä 32 oli miehiä ja 10 naisia. Seitsemän sukupuoli ei ole SPEKin tiedossa. Niissä kuolemantapauksissa, joissa uhrin ikä ilmenee, noin 40 prosenttia on yli 65-vuotiaita. Viime vuonna samaan aikaan vastaava luku oli 33 prosenttia. Ikäihmisten suhteellinen osuus palokuolleista on tämän perusteella viime vuosina kasvanut.
Kerrostalopaloissa on elokuun loppuun mennessä kuollut 14 ihmistä, omakotitalopaloissa 27, vapaa-ajanasuntopaloissa yksi ja muissa rakennuksissa neljä. Muissa ympäristöissä tapahtuneissa tulipaloissa on kuollut kolme ihmistä.