Aika tarkistaa talvirenkaat

0

Syystalven liukkaat ovat jo osassa Suomea alkaneet, joten nyt on oikea aika tarkastaa vanhojen talvirenkaiden kunto ja miettiä tarvetta talvirenkaiden vaihtamiseen.
Päiväajovaloilla varustettujen autojen kuljettajien on myös muistettava ajovalojen käyttö.
Autossa on aina ajon aikana käytettävä ajovaloja tai huomio- eli päiväajovaloja. Pelkillä päiväajovaloilla saa ajaa vain valoisaan aikaan näkyvyyden ollessa hyvä.
– Iltojen pimetessä näkeminen ja näkyminen korostuvat. Jokaisen autoilijan kannattaa tutustua ajoneuvonsa valojen toimivuuteen. Perä pimeänä pelkillä päiväajovaloilla autoileva on riski itselleen ja muille näkyvyyden ollessa rajoitettu, sanoo Trafin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen.
Talvirenkaat alle
tarvittaessa
Nastarenkaita saa käyttää tällä talvikaudella 1.11. alkaen aina 4.4. asti. Kaikissa autoissa saa käyttää nastarenkaita muinakin aikoina sään tai kelin niin edellyttäessä. Henkilö- ja pakettiautoihin talvirenkaat on kuitenkin vaihdettava viimeistään 1.12. ja niitä on käytettävä joulu-, tammi- ja helmikuun ajan.
Kokonaismassaltaan yli 750 kilogramman ja enintään 3 500 kilogramman perävaunuissa on käytettävä nastarenkaita, jos vetoautossa on sellaiset. Myös ulkomailla rekisteröityjen henkilö- ja pakettiautojen on käytettävä Suomessa talvirenkaita.