Kappelimäen koulussa puitiin liikenneturvallisuutta

0
Novidan Jussi Lehtinen esitteli Kappelimäen esikoululaisille rekka-autoa. Lapsille kerrottiin, mikä on kuollut kulma. Kuva: Maria Suomi
Novidan Jussi Lehtinen esitteli Kappelimäen esikoululaisille rekka-autoa. Lapsille kerrottiin, mikä on kuollut kulma. Kuva: Maria Suomi

– Näettekö? Lapsi, jolla on heijastin, näkyy paljon kauempaa kuin lapsi, jolla ei ole heijastinta, selosti Heikki Rantala rekka-auton kuljettajan perspektiivistä kuvattua videota.

Laitilalainen kuljetusyrittäjä havainnollisti keskiviikkona Kappelimäen oppilaille ja esikoululaisille, miltä liikenne näyttää raskaasta ajoneuvosta katsottuna. Lapsille korostettiin heijastimen merkitystä.

Kappelimäen koulun liikenneturvallisuuspäivään kuului opetussession lisäksi heijastinrata sekä tutustumista rekkoihin. Koulun pihalle oli parkkeerattu neljä komean kokoista autoa, joiden avulla lapsille esiteltiin kuollut kulma eli katvealue, jonne rekan kuljettaja ei näe.

Rantala-yhtiön lisäksi liikenneturvallisuuspäivässä olivat mukana Jätehuolto Helistölä ja Uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto Novida sekä Laitilan nuorisotoimi. Coreplast lahjoitti lapsille heijastimet.

 

Lue lisää 27.10.2015 lehdestä