Ope nousee estradille keskiviikkona

0

Trumpetisti Hannes Merisaari konsertoi keskiviikkona 14.10. kello 18 Laitilassa Kustaa Hiekan lukutuvan Fredrika-salissa. Ope estradilla on Vakka-Suomen musiikkiopiston konserttitarjottimen uusi tulokas, jossa opettajien osaaminen tulee näkyväksi ja kuuluvaksi. Hannes on monipuolinen muusikko ja musiikintekijä. Opettajatyönsä lisäksi hän johtaa Suomen vanhinta harrastajapuhallinorkesteria Turun VPK:ssa.
Ope estradilla: Hannes Merisaari -konsertti luo lyhyen katsauksen trumpettimusiikkiin viime vuosisadan alussa. Musiikkia kuullaan Händeliltä, Coplandilta ja Goedickeltä. Moskovan konservatorion rehtorin slaavilainen räiske ja mahtipontisuus kohtaavat lavean ja seesteisen amerikanjuutalaisen mielenmaiseman.
Mutta ei ole puuta ilman juuria. Jo barokkimusiikin mestarit ymmärsivät trumpetin, luonnontrumpetin, tärkeäksi osaksi musiikin kenttää. Konsertin avaa yksi tunnetuimpia barokkitrumpetin diplomikappaleita. Konserttiohjelma on osa Hannes Merisaaren B-kurssisuoritusta Turun ammattikorkeakouluun.
Hannes Merisaaren kanssa musisoivat sopraano Anna Tuominen ja pianisti Jussi Laukola. Konserttiin on vapaa pääsy.