Rakentaminen vilkasta Laitilassa

0

Rakentaminen on sukeltanut syvälle, kertoi rakennusteollisuuden liittoyhteisö Rakenneteollisuus RT  tällä viikolla. Kuluva vuosi on rakentamisessa jo neljäs heikko vuosi.
Laitilassa on kuljettu tässä asiassa vastavirtaan. Lista rakennushankkeista on suorastaan hengästyttävän pitkä: Nuorennusleikkauksen kokenut uimahalli avattiin viime vuonna ja uusi vuokrakerrostalo odottaa parhaillaan asukkaita keskustassa. Monitoimihallin rakentaminen alkoi kesällä. K-Supermarket laajensi viime vuonna ja Tokmannin uusi tavaratalo otetaan käyttöön lähiviikkoina.
Munax laajentaa toimitilojaan. Kasitien Yrityspuistoon on tulossa uutta tilaa teollisuudelle. Ensi vuoden isoihin hankkeisiin kuuluu päiväkoti. Kun mukaan lasketaan vielä Uudenkaupungin ja Laitilan välisen maantien korjaus, ja tievalaistuksen asennus kasitielle Mynämäen ja Pyhärannan välille ensi vuonna, rakentamisen tahtia voi pitää kovempana kuin pariin vuosikymmeneen.
Valtakunnallisesti rakentamisen saralla eniten on kasvua korjausrakentamisessa. Sama ilmiö on näkyvissä myös Laitilassa: terveyskeskusta on kunnostettu ja Winnovan Kannus-rakennus korjataan siellä paljastuneiden homeongelmien takia.
Vilkas rakentaminen ja investoinnit selittävät osittain Laitilan kohtuullisen matalana pysynyttä työttömyysasetta, vaikka kilpailu urakoista on kovaa eivätkä ne useinkaan mene paikallisille yrityksille.
Investoinnit kertovat, että paikkakunnalla on tekemisen meininkiä ja uskoa tulevaisuuteen. Se on kova juttu näinä ankeina aikoina, kun julkista keskustelua leimaavat jokseenkin synkät puheet talouden uhkakuvista.