Seitsemän vuoden urakka tuli päätökseen

0
Marjatta Hautajärvi tarjoili kamarissa kahvia kirkkoherra Kari Aallolle ja juhlapuheen pitäneelle arkkitehti Viri Teppo Pärnälle. Kuva: Juhani Marttala
Marjatta Hautajärvi tarjoili kamarissa kahvia kirkkoherra Kari Aallolle ja juhlapuheen pitäneelle arkkitehti Viri Teppo Pärnälle. Kuva: Juhani Marttala

Laitilalaisen yhteisöllisyyden voimannäytös, ainutlaatuisesti vanhaa rakennusperinnettä kunnioittaen ja historiaa arvostaen korjattu sekä iloiten vastaanotettu opetuskohde viereisille kouluille. Siinä muutamia otteita ylistävistä puheenvuoroista, joita käytettiin perjantaina Walon talon eli entisen Laitilan rukoushuoneen käyttöönottojuhlassa.
Kiitosta saivat yllättäen myös seitsenvuotiseen kunnostushankkeen vastustajat ja siihen epäillen suhtautuneet:
– He kasvattivat näyttämisen halua, kun talkoissa oli kylmää ja märkää. Ja tuntuu, että aina kun seuralla oli talkoot, satoi paljon, muisteli kunnostustyön alkuaikoja kulttuuriseura Walon puheenjohtaja Terhi Sinisalo.

 

Lue lisää 20.10.2015 lehdestä