Turvapaikanhakijat kutsuvat sunnuntaina kyläilemään

0

Sunnuntaina 18.10. vietetään turvapaikanhakijoiden hätämajoitusyksikössä Laitilan Hartikkalassa avoimien ovien iltapäivää kello 16–18. Laitialalaiset ovat tervetulleita tutustumaan tunnelmaan ja tiloihin sekä tapaamaan asukkaita, työntekijöitä ja vapaaehtoisia kysymyksin tai ilman. Punaisen Ristin Varsinais-Suomen piirin toiminnanjohtaja Pauli Heikkinen on paikalla tavattavissa kello 16–17.
Laitilan hätämajoitusyksikkö kuuluu Turun Pansion vastaanottokeskukseen, joka tarvitsi syyskuussa nopeasti lisätilaa turvapaikanhakijoiden suuren määrän vuoksi. Laitilaan saapuneet turvapaikanhakijat ovat tulleet monista sotien runtelemista maista.
Yksikössä asuu tällä hetkellä lähes 200 asukasta. Joukossa on monenlaisia perhekuntia, jotka on sijoitettu SPR:n vuokraamaan asuntohotellina toimineeseen kiinteistöön. Toisilleen vieraat ja hyvinkin erilaiset ihmiset eri kansallisuuksista ja eri olosuhteista ovat sopeutuneet yhteisasumiseen hyvin. He ovat kokeneet laitilalaiset ystävällisinä ja hymyilevinä ja ovat olleet kiitollisia kaikesta saamastaan avusta.
Perheiden kouluikäiset lapset ovat aloittaneet koulun Kappelimäen koulussa. Myös WinNovassa on aloitettu kaikille aikuisille suomen kielen opetus.
Turvapaikanhakijat herättävät ihmisissä nyt monia tuntemuksia. Sunnuntaina alueella voi kokea kiinnostavia kohtaamisia ja nähdä muun muassa vapaaehtoisia työssään.
Hartikkalan hätämajoitusyksikkö sijaitsee osoitteessa Garpintie 5, Laitila.