Varsinais-Suomeen kahdeksan uutta kiinteistövälittäjää

0

Keskuskauppakamarin järjestämässä ylimääräisessä koekierroksessa laillistetun kiinteistönvälittäjän pätevyyden sai yhteensä 99 kokelasta. Varsinais-Suomen osalta kokeen hyväksytysti läpäisseitä oli yhdeksän.

LKV eli laillistettu kiinteistönvälittäjä -kokeen suoritti syyskuussa yhteensä 368 kokelasta, joista 27 prosenttia läpäisi kokeen hyväksytysti. Läpipääsyprosentti oli selvästi alhaisempi kuin esimerkiksi edellisellä koekierroksella.
Vuonna 2016 voimaan astuva lakimuutos edellyttää, että vähintään puolella välitysliikkeen välittäjistä on oltava Keskuskauppakamarin välittäjäkokeessa osoitettu ammatillinen pätevyys.

Välittäjäkokeet järjestetään valtakunnallisesti kolmella koepaikalla: Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Syyskuun koetilaisuuteen osallistujia tuli yhteensä 107 paikkakunnalta.  Selvästi eniten osallistujia tuli Helsingistä ja yhteensä noin puolet osallistujista oli kotoisin pääkaupunkiseudulta.

Pääkaupunkiseutulaisten osuus kokeessa hyväksytyistä jäi kuitenkin kolmannekseen. Kaiken kaikkiaan kokeen läpäisseet välittäjät tulivat 48 eri paikkakunnalta ympäri Suomea.

Seuraava koe järjestetään 21.11. Se on viimeinen mahdollisuus suorittaa LKV- tai LVV-tutkinto ennen voimaan astuvaa lakimuutosta.