Varsinais-Suomen ja Satakunnan palloilupiirit yhdistymässä

0

Suomen Palloliiton  (SPL) Satakunnan ja Turun piirien yhdistämistä suunnitellaan. Molempien piirien piirihallitukset päättivät yhteiskokouksessaan sunnuntaina aloittaa valmistelut piirien yhdistämiseksi sitä, että tässä vaiheessa työnimellä Lounais-Suomen piirin olisi mahdollisuus aloittaa toimintansa vuoden 2017 alussa.

Piirit haluavat muutoksella toimia entistä paremmin jäsenseurojensa apuna. Yhdistymisen myötä saadaan piirien hallintorakennetta selvästi kevennettyä ja toimihenkilöiden työnkuvaa suunnattua selkeämmin seurakentän tueksi ja lähelle seuroja.

– Muutos liittyy omalta osaltaan suomalaisen jalkapallon rakenteiden keventämiseen ja näin saamme ammattitaitoisen henkilöstömme erikoisosaamista hyödynnettyä laajemmalle alueelle seurojemme tueksi, toteaa SPL:n Turun piirin puheenjohtaja Heikki Grönlund.

– Haluamme olla etujoukoissa muuttuvassa järjestömaailmassa. Näen muutoksen seurojen kannalta pelkästään positiivisena ja uskomme vakaasti, että tässä yhtälössä yksi plus yksi on enemmän kuin kaksi, kertoo puolestaan SPL:n Satakunnan piirin puheenjohtaja Petri Salminen.

Yhdistymisen jälkeen Lounais-Suomen piirissä olisi noin 20 000 pelaajaa ja noin 130 jalkapallo- ja futsalseuraa.

Yhdistyminen ei aiheuta muutosta henkilöstömäärään, mutta tehtäväkuvia tullaan täsmentämään henkilöstön osaamis- ja vahvuusalueet huomioiden. Piirien nykyiset toimistot sijaitsevat Porissa ja Turussa ja näin tulee olemaan myös mahdollisen yhdistymisen jälkeen.