Vuoden Tuomaan valinta oli saksalainen helles-olut

0
Vuoden hyvä tuomas päätoimittaja Sakari Nupponen kuvasi valitsemansa oluen pullotusta. Kuva: Juhani Marttala
Vuoden hyvä tuomas päätoimittaja Sakari Nupponen kuvasi valitsemansa oluen pullotusta. Kuva: Juhani Marttala

Toimittajana työskentelevä Vuoden Tuomas Sakari Nupponen ikuisti pullojen kulun pakkauslinjastolla.

– Jouluruoat tarvitsevat vastapainonaan lempeän juomavaihtoehdon. Siksi päädyin eteläsaksalaiseen helles-tyyppiseen olueen, kertoo Sakari Nupponen.

Hän on vastannut kuluvan vuoden Tuomas-oluen suunnittelusta yhdessä panimopäällikkö Ville Vilenin kanssa.

Olutliitto on valinnut Vuoden hyvän Tuomaan jo vuodesta 1994 lähtien. Titteli myönnetään henkilölle, joka on toimillaan edistänyt olutkulttuuria Suomessa.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaassa puolestaan on pantu Tuomas-oluita vuodesta 2009 lähtien ja niiden reseptin suunnitteluun on siitä lähtien osallistunut edellisenä vuonna tittelin saanut. Järjestyksessään nyt pantu olut on kuudes, sillä ensimmäisen suunnitteluun osallistuneen Kari Ylänteen olutta pantiin myös vuonna 2011.

Viime vuonna Hyvän Tuomaan tittelin sai Helsingin Uutisten päätoimittaja Sakari Nupponen, joka on seurannut ja raportoinut suomalaisen panimomaailman muutoksista 1980-luvulta lähtien.
– Olen ennemmin osallistunut kotioluen ja sahdin valmistukseen, teollisen mitan tuotanto oli minulle ensimmäinen kerta ja mielenkiintoinen sellainen, hän kertoo.

 

Lue lisää 23.10.2015 lehdestä