Marttapiirit suunnittelevat yhdistymistä

0

Varsinais-Suomen ja Satakunnan marttapiirien hallitukset ovat päättäneet kutsua koolle piirien jäsenkokoukset päättämään piirien yhdistymisestä. Yhdistymisneuvotteluja on käyty keväästä 2015 alkaen.

Marttajärjestö toimii kolmiportaisesti siten, että kaikki martat ovat jäseninä marttayhdistyksissä. Marttayhdistykset taas kuuluvat alueellisiin marttapiireihin. Koko järjestön katto-organisaatio on Marttaliitto.

– Taustana hallitusten esitykselle on halu turvata sekä neuvonnan että järjestötoiminnan tulevaisuus kummankin piirin alueella, sanoo Varsinais-Suomen Martat ry:n hallituksen puheenjohtaja, laitilalainen Tiina Sjölund.

Tavoitteena on, että hallinnon ja talouden keskittämisen myötä toimihenkilöille jää enemmän aikaa varsinaiseen neuvontaan ja järjestötyöhön.

– Näin piirien on mahdollista tavoittaa kotitalousneuvonnalla uusia ryhmiä, ja jatkaa jo tavoitettujen ryhmien kanssa, korostaa Satakunnan Martat ry:n hallituksen puheenjohtaja Leena-Sisko Vanhatalo.

Yhteen mahdollisesti
jo vuoden alusta

Asiasta päättävät piirien jäsenkokoukset pidetään marras-joulukuussa 2015. Mikäli kokoukset esityksen hyväksyvät, aloittaa uusi marttapiiri, Lounais-Suomen Martat ry toimintansa vuoden alusta. Toimipisteet säilyvät nykyisellään Turussa ja Porissa. Nykyiset toimihenkilöt jatkavat uuden piirin palveluksessa. Paikallisten marttayhdistysten toimintaan piirien yhdistymisellä ei ole vaikutusta. Muutoksen myötä piirien mahdollisuudet tukea marttayhdistyksiä koulutuksen, neuvonnan ja tapahtumien järjestämisessä paranevat entisestään.