No onkos tullut kesä…

0

J.H.Erkon legendaarinen joululaulu No onkos tullut kesä  sopii erinomaisesti tulevaan viikonloppuun ja sitä seuraaviin joulunalusviikkoihin. Nykyään alkaa jo olla aivan tavanomaista, että tähän vuodenaikaan sää on,  jos ei nyt ihan kesäinen, niin leuto ja lumeton kumminkin.

Kesä tulee mieleen marras-joulukuussa myös tapahtumien runsaudesta. Yhteisöllisyys kukoistaa myyjäisissä, konserteissa, pikkujouluissa ja monenlaisissa muissa tapahtumissa. Ei voi valittaa, että paikkakunnalla ei tapahdu mitään.

Laitilassa Joulun avaus -tapahtuma saa erityisesti lapsiperheet liikkeelle. Tänä vuonna tapahtuma on hivenen uudistunut, mikä lienee erityisesti lasten mieleen: pukki ja joulumuori päivystävät torilla telttakatoksessa ja heillä on aikaa rupatella laitilalaisten kanssa. Joinakin vuosina joulun ehdoton tähtivieras on aiheuttanut torilla sellaisen ruuhkan ja tungoksen, että siinä ovat pienimmät saattaneet jäädä alle ja joulupukista on yleisömeren takaa näkynyt vain lakki.

Mikään tapahtuma ei synny itsestään, ja jokaisen tapahtuman eteen on tehty paljon vapaaehtoistyötä. On hienoa, että ihmisillä on halu tavata toisiaan edelleen kasvokkain ja että kaikki vuorovaikutus ei tapahdu virtuaalisesti vaikkapa sosiaalisessa mediassa.

Terrorismin ja vihapuheen pauhun keskellä voi ainakin yrittää tavoitella Erkon joululaulun sanoin hyvää ja lämmintä mieltä. Voimme olla toisillemme ystävällisiä ja miettiä, mitkä asiat maailmassa, kotimaassa, kotipaikkakunnalla ja omassa elämässämme ovat hyvin.

Laitila sai tällä viikolla julkisuutta, kun suosittu räp-artisti Tuomas Kauhanen kävi täällä tekemässä uuden musiikkivideonsa. Hätämajoitusyksikössä kuvatusta videosta ja Rakkauslaulusta saattaa tulla tämän joulun hitti. Pelko ja viha aiheuttaa vain lisää pelkoa ja vihaa. Avoimuus sen sijaan lisää avoimuutta, Kauhanen tiivisti sanomansa.