Pikkujouluna raittiina rattiin

0

Lounais-Suomen poliisilaitos valvoo pikkujoululiikennettä marraskuun kahtena viimeisenä viikonloppuna 20.–22.11. ja 27.–29.11. Valvontajakson aikana poliisin liikennevalvontaa kohdennetaan näin pikkujouluaikana etenkin puhallusratsioihin.

Pikkujoulut aiheuttavat poliisin rattijuopumustilastoissa selvän piikin. Etukäteen kannattaakin varmistaa se, miten juhlista pääsee kotiin. Omaan autoon ei kannata missään tapauksessa turvautua, jos askel on illan aikana osunut korkin päälle.

Pikkujouluja seuraavanakin aamuna kannattaa olla varovainen ennen kuin auton rattiin tarttuu. Tuhti annos alkoholia pysyy veressä yllättävän kauan ja alkoholia saattaa olla veressä reilusti, vaikka olo muuten tuntuu selvältä.

Poliisi muistuttaa tärkeästä säännöstä: “Jos otan en aja, jos ajan en ota”.