Pyhärannan kirkkoherran virkaan kymmenen hakijaa

0
Pyhärantaan haetaan uutta kirkkoherraa. Kuva: Katja Kaartinen
Pyhärantaan haetaan uutta kirkkoherraa. Kuva: Katja Kaartinen

Pyhärannan kirkkoherran virkaan on tullut kymmenen hakemusta. Hakuaika päättyi perjantaina.

Virkaa hakivat Rauman seurakunnan vs. seurakuntapastori Antero Aaltonen, Alajärven seurakunnan seurakuntapastori Anne-Maria Jalovaara, Rauman seurakunnan sairaalasielunhoitotyön seurakuntapastori Sari Järnfors, Uudenkaupungin seurakunnan kappalainen Juhani Kapiainen, Pelkosenniemen seurakunnan kirkkoherra Eero Kuikanmäki, Kustavin seurakunnan vt. kirkkoherra Petri Laitinen, Oriveden seurakunnan seurakuntapastori Juha Lankinen, Rauman seurakunnan vs. seurakuntapastori Markku Mikkola, Uudenkaupungin seurakunnan seurakuntapastori Samuel Mäkinen ja Rauman seurakunnan kirkkoherra Seppo Sattilainen.

Sattilainen irtisanoutui Rauman seurakunnan kirkkoherran virasta lokakuussa. Luottamushenkilöt olivat tehneet hänestä kanteluita Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituliin. Kanteluiden mukaan hänen viranhoidossaan oli puutteita, jotka vaikuttivat työyhteisöön. Sattilainen kiisti syytökset perättöminä. Tuomiokapituli lopetti kanteluiden tutkinnan Sattilaisen irtisanoutumisen jälkeen, mutta tuomiokapitulin organisoima työyhteisökonsultaatio Rauman seurakunnassa jatkuu.

 

Lue lisää 10.11.2015 lehdestä