Kasitie siirtyi uudelle tieosuudelle Raisio–Masku-välillä

0
Kasitien parannusprojekti otti eilen yhden askeleen eteenpäin, kun Raisio-Masku-välin uusittu tieosuus otettiin käyttöön sateisessa säässä. Kuva: Maria Suomi
Kasitien parannusprojekti otti eilen yhden askeleen eteenpäin, kun Raisio-Masku-välin uusittu tieosuus otettiin käyttöön sateisessa säässä. Kuva: Maria Suomi

Eilen maanantaina otettiin käyttöön noin neljän kilometrin matka uutta Kasitietä välillä Raisio–Masku. Avatun tieosuuden varrella sijaitsevat muun muassa uudet eritasoliittymät Humikkalassa ja Maskussa, joiden välillä avattiin liikenteelle molemmat ajoradat.

Kasitien liikenne siirtyi uudelle tieosuudelle myös lähempänä Laitilaa, sillä liikenne siirrettiin Nousiaisten päässä uudelle ajoradalle Hirviojaan saakka.

Moottoritieksi
syksyllä 2016

Uusien liikennejärjestelyiden myötä liikenne siirtyi lopulliselle tielinjaukselle. Uusi tieosuus otetaan käyttöön moottoritienä kuitenkin vasta syksyllä 2016. Talven ja kevään ajan osuuden nopeusrajoitus on pääosin 80 kilometriä tunnissa.

Vanhan valtatien varressa tilapäisesti käytössä olleet linja-autopysäkit poistuvat käytöstä. Uudet pysäkit sijaitsevat Humikkalan ja Maskun eritasoliittymien kohdalla. Tässä vaiheessa myös eritasoliittymissä otetaan käyttöön uusia kevyen liikenteen yhteyksiä.

Liikennevirasto kertoi, että tieosuudella tehdään vielä viimeistelytöitä, jotka edellyttävät tilapäisiä liikennejärjestelyjä ja aiheuttavat pientä haittaa liikenteelle. Lisäksi rakennustyöt jatkuvat sivuun jäävillä osuuksilla säiden mukaan talven tuloon asti.