Keskustassa nähty susi oli eksyksissä

1
Laitilan keskustassa viime keskiviikkona nähty susi oli eksyksissä. Kuva: Esko Inberg
Laitilan keskustassa viime keskiviikkona nähty susi oli eksyksissä. Kuva: Esko Inberg

Laitilan keskustan läheisyydessä havaittu koiraeläin on todennäköisesti susi. Sudesta tehtiin keskiviikkona 2.12. kaksi suurpetoyhdyshenkilöiden varmistamaa havaintoa sen liikkuessa aamupäivällä Laitilan taajaman pohjoislaidalla. Ensimmäinen havainto tehtiin saha-alueella ja toinen lähellä Välimetsän kaupunginosaa. Tämän jälkeen sudesta ei ole tehty varmistettuja havaintoja.

– Suden käyttäytymisessä ei ole havaittu muuta poikkeavaa käytöstä kuin väärällä paikalla oleminen. Susi ei ole ollut kiinnostunut ihmisistä tai kotieläimistä. Havaintotietojen perusteella vaikuttaa lähinnä siltä, että eläin oli eksynyt alueelle ja on pyrkinyt sieltä pois juosten, riistapäällikkö Jörgen Hermansson Suomen riistakeskuksen Varsinais-Suomen aluetoimistosta kertoo.

Kun suurpeto tulee näin lähelle ihmisasutusta se herättää myös viranomaisten kiinnostuksen. Tiedot suurpedoista välittyvät riistanhoitoyhdistyksen suurpetoyhdysmiesten kautta viranomaisille.  Faktatiedot kerätään suurpetoyhdysmiesverkoston kautta ja tilannetta seurataan ja arvioidaan jatkuvasti.

Jos susi toistuvasti aiheuttaa vahinkoa tai hakeutuu lähelle asutusta, voi Suomen riistakeskus viimeisenä keinona myöntää poikkeusluvan suden metsästämiseksi. Poliisilla on myös mahdollisuus, jopa velvollisuus, määrätä suurpeto poistettavaksi, jos se aiheuttaa välitöntä vaaraa ihmisille tai omaisuudelle.

– Jos susi kerran tai kaksi vahingossa eksyy taajamaan läheisyyteen, tilanne ei aiheuta suden poisto- tai edes karkotusyritystä.

 

Lue lisää 11.12.2015 lehdestä

1 KOMMENTTI

  1. Tuota kuvaa sudesta ei kyllä ole otettu sen paremmin saha-alueella kuin Välimetsän kaupunginosan lähelläkään, vaikka kuvateksti antaa niin ymmärtää.

Kommenttien lisääminen on estetty.