Laitilalaiset liekeissä Helsingin jäillä

0
Suomi pääsi Venäjä-Suomi-ottelussa neljä kertaa juhlimaan maalia. Kuva: Matti Nenonen/Suomen Jääkiekkoliitto
Suomi pääsi Venäjä-Suomi-ottelussa neljä kertaa juhlimaan maalia. Kuva: Matti Nenonen/Suomen Jääkiekkoliitto

Helsingissä pelataan samaan aikaan sekä nuorten ringeten että jääkiekon MM-kisoja. Molemmissa turnauksissa on laitilalaisia pelaamassa.

Nuoret leijonat pelasivat eilen Venäjää vastaan. Aluksi näytti siltä, että leijonat määräävät pelin tahdin. Peli oli parhaimmillaan Suomen eduksi 3-1. Laitilalaislähtöinen Aleksi Saarela toisessa erässä Suomen kolmannen maalin Jesse Puljujärven ja Patrik Laineen syötöstä.

Suomen hyvä tahti sammui ja Venäjä pääsi kahden maalin johtoasemaan 5-3. Saarela teki tärkeän kavennusmaalin 4-5, mutta leijonat eivät saaneet pelin suuntaa enää käännettyä. Peli päättyi lopulta Suomen tappioksi 4-6. Vaikka lopputulos oli suomalaisille karvas, ottelu oli laitilalaislähtöiseltä Saarelalta hieno. Hänet palkittiinkin ottelun parhaana suomalaispelaajana.

Suomella on tähän mennessä takanaan voitto Valko-Venäjästä ja tappio Venäjästä. Seuraavaksi leijonat kohtaavat Slovakian keskiviikkona.

Ringettekaukalossa maaleja laitilalaisittain

Samaan aikaan Helsingissä pelataan myös 20-vuotiaiden ringeten MM-kisat. Suomen joukkueessa on vahva laitilalaisedustus. Joukkueessa pelaavat Laitilan Jyskeestä Fanni Elo, Jasmin Kiiski, Anniina Elo, Laura Kyllönen ja Ella Hellsten. Lisäksi joukkueen maalivahti Annika Niskanen on laitilalainen, joka pelaa Raision nuorisokiekossa eli RNK:ssa.

Ensimmäisessä ottelussa lauantaina Suomi kohtasi Ruotsin. Peli päättyi suomalaisille 12-2. Fanni Elon nimiin kirjattiin 3 ja Ella Hellstenin 2 maalia.

Vielä kylmempää kyytiä oli luvassa ensimmäistä kertaa nuorten MM-kisoihin osallistuvalle Slovakialle. Suomi takoi lukemat 48-0. Hellstenin mailasta lähti peräti 8 maalia ja 7 maaliin johtanutta syöttöä. Hän olikin toinen ottelun tehokkaimmista pelaajista. Lisäksi Fanni Elo teki 4 maalia ja lisäksi hän syötti 3 maalia.

Suomi pelaa parhaillaan Tšekkiä vastaan. Keskiviikkona vastaan tulee USA.