Mistä paikka päiväkodille?

0

Päiväkotia on pähkäilty Laitilassa pitkään, ja näillä näkymin se jatkuu ensi vuonnakin. Valtuusto hyväksyi tällä viikolla hankkeen suunnitteluun talousarviossa esitetyn puolen miljoonan euron määrärahan. Ennen suunnittelun aloittamista ratkaistavana on vielä monta asiaa: mihin päiväkoti rakennetaan, millainen siitä tulee ja miten hoidetaan rahoitus.

Ainakin maanantai-iltana osa valtuutetuista oli toiveikkaita, että osa suunnitteluun varatusta rahasta voitaisiin käyttää jo rakentamisen aloittamiseen.

Asian valmistelu on edennyt niin tuskastuttavan hitaasti, että monilta vanhemmilta on mennyt jo usko koko asiaan. Valtuuston puheenjohtaja Pekka Kuusisto vakuutti maanantaina valtuustossa, että rakennus on valmis loka-marraskuussa 2017. Silloin Vaahteraportin päiväkodin tilojen vuokrasopimus päättyy.

Kuusisto kertoi myös, että asiasta järjestetään tammikuussa valtuuston iltakoulu. Keskusteltavaa riittää paitsi päiväkodin paikasta myös siitä, toteuttaako sen kaupunki vai ostetaanko palvelu yksityiseltä palveluntuottajalta. Viimeksi mainittu vaihtoehto tuli esille hieman yllättäin vuoden lopussa. On ymmärrettävää, että asia herättää ristiriitaisia mielipiteitä eikä päätöstä voi tehdä pelkästään taloudellisilla perusteilla.

Asiat ovat isoja, ja ne vievät aikaa, mutta päätösten pitkittäminen ei ole enää mahdollista. Lainamäärä on Laitilassa kasvanut viime vuosina rajusti, mutta investointi päiväkotiin on välttämätön. Nyt ei ole enää varaa riidellä paikasta, vaan ratkaisut on tehtävä ripeästi, jotta lapsille saadaan ajanmukaiset ja turvalliset tilat.