Neljä sudenkaatolupaa Varsinais-Suomeen

1

Suomen Riistakeskus on myöntänyt neljä  kannanhoidollista poikkeuslupaa Varsinais-Suomeen susien metsästämiseksi.  Kaksi lupaa on suunnattu Pöytyän ja Oripään alueen susilaumaan ja kaksi on suunnattu Mynämäen, Nousiaisten ja Maskun alueella olevaan susilaumaan. Molemmat laumat ovat vakiintuneita ja niissä on jälkeläistuottoa.

Varsinais-Suomen laumat ovat osa Lounais-Suomen kasvavaa susikantaa, johon kuuluvat osana myös Uudenmaan ja Satakunnan laumat. Myös näihin laumoihin on myönnetty kannanhoidollisia pyyntilupia.

–  Susien ihmisarkuus on vähentynyt vähitellen. Karkotustoimenpiteillä voidaan vaikuttaa susien arkuuteen, mutta paras tapa muuttaa susia aremmiksi on metsästää niitä, Varsinais-Suomen riistakeskuksen vs. riistapäällikkö Jörgen Hermansson kertoo.

Kannanhoidollisella pyynnillä haetaan pyritään Hermanssonin mukaan susien tuleminen asutuksen läheisyyteen.

– Pyynnin tarkoitus ei ole hävittää susilaumaa, vaan ensisijaisesti vaikuttaa susien käyttäytymiseen. Lounais-Suomen sudet ovat täällä syntyneitä ja ne ovat myös sopeutuneet elämään maaseudun kulttuurimaisemassa.

Lounaisten laumojen hallitsevat naaraat ovat todennäköisesti kaikki sukua toisilleen. Laumoja yhdistää riistapäällikön myös se, että valkohäntäpeura on niille tärkeä, jopa hirviä tärkeämpi saaliseläin.

1 KOMMENTTI

Kommenttien lisääminen on estetty.