Poliisi toivottaa turvallista uuden vuoden juhlintaa

0
Lounais-Suomen poliisilaitos muistuttaa vuoden vaihteen juhlijoita ilotulitteiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä. Erityisesti tulee ottaa huomioon oma ja toisten turvallisuus. Kaikilla ilotulitteilla on 18-vuoden ikävaatimus sekä hallussapidossa että käytössä ja poliisi korostaakin vanhempien valvontavastuuta ilotulitteita käytettäessä.
Ilotulitteiden käyttö vuodenvaihteessa on sallittua uudenvuodenyönä kello 18-02. Muualla kuin erikseen rajoitetuilla alueilla ei uuden vuoden ilotulituksesta tarvitse ilmoittaa pelastusviranomaisille. Ilotulitteiden käyttö on kielletty Naantalin, Porin, Rauman, Turun ja Uudenkaupungin keskusta-alueilla.
Ilotulitteita käytettäessä ei saa aiheuttaa vaaraa henkilöille tai omaisuudelle. Parhaiten tämän välttää ampumalla raketit selvin päin, sillä alkoholi ja ilotulitteet ovat huono yhdistelmä. Suojalaseja on lain mukaan rakettien ampujan pakko käyttää, mutta lasit eivät ole pahitteeksi myöskään muilla läheisyydessä oleville. Hätärakettien käyttö ilotulitteena on ehdottomasti kielletty.