Pyhäraranta satsaa kotihoitoon

0
Pyhäranta järjestää Mainingille taksikyydit, jotta missä tahansa kunnan kolkassa asuvat ikäihmiset voivat osallistua päivätoimintaan. Sosiaalijohtaja Maarit Ketola ilahdutti keskiviikkona päivätoiminnan väkeä haitarinsoitolla. Kuva: Maria Suomi
Pyhäranta järjestää Mainingille taksikyydit, jotta missä tahansa kunnan kolkassa asuvat ikäihmiset voivat osallistua päivätoimintaan. Sosiaalijohtaja Maarit Ketola ilahdutti keskiviikkona päivätoiminnan väkeä haitarinsoitolla. Kuva: Maria Suomi

Pyhärantalaisvanhusten halutaan asuvan mahdollisimman pitkään kotonaan. Tämä ilmenee Pyhärannan vuosille 2016–2019 laatimasta ikääntymispoliittisesta strategiasta.

Sen sijaan, että vanhus siirretään ikääntymisen myötä palveluasuntoon tai laitoshoitoon, halutaan palvelut tuoda hänen omaan kotiinsa. Strategian mukaan kotona asumisen mahdollisuus tulee järjestää yhä huonokuntoisimmille.

– Kotihoitoon voi kuulua esimerkiksi lääkkeiden jakoa, kotisairaanhoitoa, vaatehuoltoa, turvapuhelin, ruokapalvelua, ulkoiluttamista. Palvelut päätetään ikäihmisen tarpeiden mukaan, kuvailee Pyhärannan sosiaalijohtaja Maarit Ketola.

 

Lue lisää 8.12.2015 lehdestä