30-vuotiasta kaupunkia juhlittiin kaljavellillä

0
uusiv yleiso
Sadat ihmiset kerääntyivät Laitilan keskustaan ottamaan uutta vuotta vastaan. Kuva: Juhani Marttala

Viidettä sataa laitilalaista ja muualta kotoisin olevaa osallistui Laitilan kaupungiksi tulon 30-vuotisjuhlaan, jota vietettiin uudenvuodenaattona kaupungintalon edustalla. Myös Laitilassa asuvat turvapaikanhakijat osallistuivat tilaisuuteen runsaslukuisina ja osa heistä myös maistoi kaljavelliä, jota tarjottiin kanakeiton ja kahvin kanssa kaupungintalon ala-aulassa.

– Tarjoilusta nautti kaksi ja puolisataa henkeä. Osa heistä tyytyi kahviin, mutta kaljavelliäkin kului 60 litraa, kertoi tarjoilusta vastanneen Poukanvillen keittiön emäntä Aija Tuuna.

Laitilan tuloa kaupungiksi juhlittiin 30 vuotta sitten paljon perinpohjaisemmin. Kaljavelliä tarjoiltiin nimittäin jo iltakahdeksasta alkaen eri puolilla viimeisiä tuntejaan viettäneen kunnan keskustaa ja sitä kului illan aikana yhteensä tuhannen litraa. Juhlallisuuksiin osallistuneiden tarkka määrä ei ole selvillä, mutta sen arvioitiin nousseen tuhansiin henkiin.

– Silloin elettiin vahvaa korkeasuhdannetta, jonka siivittämä vilkas, kaupunkinimityksen siivittämänä jopa ylikuumentunut rakentaminen muutti Laitilan keskustan ilmettä ja palvelurakennetta kaupunkimaisemmaksi, arvioi 30-vuotisjuhlassa puhunut kaupunginjohtaja Jukka Alkio.

 

Lue lisää 5.1.2016 lehdestä