Go Laitila, go!

0

Vuoden vaihde on tarjonnut laitilalaisille penkkiurheilijoille elämyksiä. Samaan ajankohtaan osuneet ringeten ja nuorten kiekkoleijonien MM-kisat ovat olleet jännittävää katsottavaa, kun molemmissa maajoukkueissa on ollut Laitilan Jyskeen kasvatteja. Lisäksi ringeten MM-kisojen yhteydessä pelatussa nuorten turnauksessa oli mukana Jyskeen pelaajia.

Ringetessä kisojen arvokkaimpana pelaajana palkittiin tähtihyökkääjä Susanna Tapani. Päävalmentaja Timo Himberg hehkutti Ylelle maalivahti Maria Perkkolaa, jonka suoritus kentällä oli hänen mukaansa täyttä rautaa. Mitä muuta voisikaan sanoa, kun Perkkola torjui pelissä 35 laukausta eikä päästänyt maaliakaan selkänsä taakse.

Laitilalainen toisen polven kiekkoleijona Aleksi Saarela on puolestaan ollut yksi avainpelaajista MM-nuorten joukkueen edetessä mitalipeleihin kotikisoissaan.

Nuorten menestystä on upeaa seurata, ja on selvää, että laitilalaiset ovat kotikaupunkinsa kasvateista ylpeitä. Ilman jäähallia, Jyskeen juniorityötä ja sen aktiivisia vapaaehtoisia olisi ollut vaikeaa yltää lajin huipulle. Ennen kaikkea menestys on kuitenkin osoitus nuorten omasta motivaatiosta, lahjakkuudesta ja halusta tehdä työtä lempilajinsa parissa.

Onnistumiset eivät synny itsestään, vaan ne vaativat sitkeyttä, sisua, tahtoa harjoitella ja kestää myös epäonnen hetkiä. Joukkuelajissa tie huipulle edellyttää myös kykyä tehdä yhdessä ja toimia joukkueen parhaaksi.

Jääurheilu on Laitilassa yksi suosituimmista nuorten harrastuksista. Halli rakennettiin reilu 20 vuotta sitten kaupungin ja paikallisten yritysten yhteisen ponnistuksen tuloksena.

Parhaillaan jäähallin viereen nousee sisäliikuntahalli, joka on herättänyt keskustelua investoinnin tarpeellisuudesta. Ajanmukaiset puitteet innostavat liikkumaan, mutta seinien ohella voidaan puhua myös investoinnista nuorten hyvinvointiin. Sitä ei voi ulkoistaa kokonaan kaupungille. Jyskeessä tehdään paljon vapaaehtoistyötä, jonka arvoa ei voi rahassa mitata.

Nuoret urheilijat näyttävät mallia kotikaupungilleen joukkuehengen merkityksestä. Voisiko vuosi tämän paremmin alkaa: Go Laitila go!