Huurreprinsessan pakkaspuuhia

0
Huuruistakaan ponia ei viellä palella, kunhan vettä ja ruokaa on jatkuvasti tarjolla.
Huuruistakaan ponia ei viellä palella, kunhan vettä ja ruokaa on jatkuvasti tarjolla.

No nyt on pakkasta! Aamuvarhaisesta riittää talon lämmitystä, eläinten vesien kantamista ja huurteen ihastelupuuhaa. Talvi yllätti taas maalaiset, ja vesiputket pääsivät menemään jäähän. Onneksi aiemmat kokemukset ovat opettaneet nopeimman tien tilanteesta selviytymiseen, ja samana päivänä saatiin vesi taas kulkemaan. Putkien eristysongelmakohdassa piti olla viime kesän työ, mutta kaiken hässäkän keskellä se jäi unholaan. Nyt tuli muistilistaan asia kirjoitettua useaan kertaan alleviivattuna!

Aasien äärimmäisen olosuhteen raja näyttää olevan -20 asteessa. Siinä kohtaa nenä pysyy sisätiloissa mieluiteen ihan koko ajan. Shetlanninponi ei silloinkaan halua loimea ja kulkisi ulkona entiseen tapaansa, kunhan ruokaa ja vettä on jatkuvasti tarjolla. Ponin karva kasvaa mielettömän paksuksi, kun se vaan saa ulkoilla runsaasti ympäri vuoden. Yksi kovien pakkasten hassuin näky on turpa, jouhet ja silmäripset huurussa kulkeva iloinen poni! Itsekin nauttii hengityksen ja pakkasen yhteistyössä valkaisemista hiuksista, joissa kimaltaa sata pientä hiletimanttia. Olo on aivan kuin huurreprinsessalla!

Kanoille maistuu lämmin kaurapuuro, johon on sekoitettu kourallinen kuivattua nokkosta, siankärsämöä ja vadelman lehtiä sekä ruuantähteitä.
Kanoille maistuu lämmin kaurapuuro, johon on sekoitettu kourallinen kuivattua nokkosta, siankärsämöä ja vadelman lehtiä sekä ruuantähteitä.

Kanat osaavat nauttia lämpimästä puurosta. Tällä hetkellä kesällä kerätyt ja kuivatut vihreät maistuvat erittäin hyvin, ja erityisesti kaurapuuron joukossa. Lämpölamput pysyvä päällä näin kylmillä ilmoilla. Kanat eivät oikeastaan ole sen alla lainkaan, mutta mahdollisuus on tarjottava.

Tämä on täydellinen ilma lähteä pölypunkkitaistoon! Muistakaa kantaa ulos lakanat, peitot ja tyynyt, älkääkä unohtako patjoja! Luonto puhdistaa petivaatteet ja itsensä. Pakkanen on tärkeä meille kaikille.

Hyvää kirpeää pakkaspäivää!
Hilla