Presidentti Sauli Niinistö ja JVG Laitilaan

0
Kuva: Jane Iltanen
Presidentti Sauli Niinistö tulee tiistaina Laitilaan. Kuva: Jane Iltanen

 

Kyllä, tämä on totta: tasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee ensi viikon tiistaina Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Tavataan tehtaalla -tapahtumassa. Musiikista vastaa supersuosittu räp-yhtye JVG.
Tapahtuman idea syntyi jääurheilun huumasta: jääkiekon nuorten MM-kisoissa pikkuleijonat taistelivat Suomelle MM-kultaa. Vain muutama päivä sitä ennen ringettenaiset olivat voittaneet maailmanmestaruuden ja ringettenuoret MM-hopeaa. Kaikissa menestyneissä joukkueissa oli entisiä Jyskeen kasvatteja pelaamassa.
Wirvoitusjuomatehtaan toimitusjohtaja Rami Aarikka sai MM-finaalia katsoessaan idean tehtaalla järjestettävästä koko kansan tapahtumasta. Mutta päivästä on kehkeytymässä paljon uskomattomampi kuin hän alkujaan uskalsi edes kuvitella.
Tapahtumapäivän aamu on varattu Laitilan alakoululaisille ja kello 13 alkaa kaikille avoin osuus. Luvassa on monenlaista talvista tekemistä ja erilaisia tapahtumarasteja. Tapahtuman juontaa Janne Kataja. Päivän päätteeksi Laitilan taivaalle ammutaan näyttävä ilotulitus, josta vastaa laitilalainen Rami Hyytiä.
Tapahtuman ohjelman rakentamiseen ovat osallistuneet useat laitilalaiset yhdistykset ja yritykset.

Kuva: Shoja Lak
Tavataan tehtaalla -tapahtumassa esiintyy huippusuosittu JVG. Kuva: Shoja Lak

 

Mutta miten ihmeessä presidentti Sauli Niinistö saatiin vieraaksi talvipäivään? Lue siitä sekä tapahtuman sisällöstä huomisesta Laitilan Sanomista.