Presidentti villitsi Laitilan MM-juhlissa

1
Presidentti Sauli Niinistö puhui Tavataan tehtaalla -tapahtumassa. Kuva: Hanna Hyttinen
Presidentti Sauli Niinistö puhui Tavataan tehtaalla -tapahtumassa. Kuva: Hanna Hyttinen

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sai aikaan pienoisen kansanvaelluksen Laitilassa tänään iltapäivällä. Nuorten MM-mitalistien kunniaksi järjestetyssä juhlassa puhunut Niinistö ihmetteli Laitilaan tulleiden MM-mitalien määrää. Hän oli laskeskellut, että jos jokaisessa kunnassa olisi tullut vastaava potti mitaleja väkimäärään suhteutettuna, Suomen MM-mitalistien määrä olisi ollut melkoinen.

Niinistö kertoi, että  Laitlan Jyske on hänelle tuttu vastustaja nuoruusvuosilta. Urheilumiehenä tunnetun presidentin lempilaji on luistelu – niin jäällä kuin maanteillä rullaluistimien kanssa.

Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan Tavataan tehtaalla -tapahtuma keräsi Laitilaan myös runsaasti mediaa. Paikalla oli 20 eri median edustajia.
Puheessaan Niinistö käsitteli muun muassa ajankohtaista pakolaiskysymystä. Hän oli pannut merkille, että Laitilan vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijat olivat rakentaneet tehtaan pihalle suuren liukumäen ja he toimivat myös liikenteenohjaajina.

– Hienoa, että he saavat olla mukana suomalaisessa menossa.

Pakolaisten valtava määrä aiheuttaa presidentin mukaan myös ongelmia.

– Viime aikoina on ollut pontevia puheita muun muassa rajojen sulkemisesta ja siitä, kuin paljon turvapaikanhakijoita voidaan ottaa vastaan. Kannattaa muistaa, mitä kansalliset sopimukset näistä puhuvat, hän sanoi.

 

Lue lisää 29.1.2016 lehdestä

1 KOMMENTTI

  1. Eiköhän sinne olisi tullut tilaisuuden vuoksi porukkaa ilman pressaakin? Ihmettelen, jos joku tuli vain sitä varten.

Kommenttien lisääminen on estetty.