Rauman yt-neuvottelut päättyivät

0

Rauman kaupungin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Yt-neuvotteluissa sovittiin, että 2,5 miljoonan euron kokonaissäästö saavutetaan ensisijaisesti talkoovapailla. Talkoilla tavoitellaan yhteensä 2 miljoonan euron säästöä. Käytännössä tavoitteen toteutuminen edellyttää koko henkilöstön osallistumista.

Kaupungin työntekijöiden toivotaan pitävän tämän vuoden aikana vähintään kuusi talkoovapaapäivää.

– Totesimme yhdessä neuvotteluissa talkoovapaat ensisijaiseksi säästömahdollisuudeksi. Osa henkilöstöstä piti talkoovapaita jo viime vuonna ja halukkuutta niiden käyttämiseen on selvästi olemassa. Nyt tarvitsemme kuitenkin koko henkilöstön mukaan säästötalkoisiin. Talkoovapaiden pitämisen vaihtoehtona ovat lomautukset, joita sekä kaupunki että työntekijäjärjestöt haluavat välttää, henkilöstöjohtaja Tuija Mäki toteaa.

Loput 0,5 miljoonaa euroa halutaan säästää lakkauttamalla henkilöstön liikuntatuki, muuttamalla Kelan kuntoutukset palkattomiksi sekä jatkamalla edellisvuonna käyttöönotettuja ylityö- ja sijaiskäytäntöjä.

Yhteistoimintaneuvottelut koskivat kaupungin koko henkilöstöä, noin 3100 työntekijää.