Rintarossit ja rannerenkaat voi viedä kierrätykseen ja tienata

0
Suuri osa maailmassa käytettävästä kullasta on kierrätettyä. Yksi kierrätykseen osallistuva yritys osti kultaa viime viikolla Laitilassa. Kuvassa asiakaspalvelusta vastannut Joni tutki kultasormusta hinta-arviota varten. Turvallisuussyistä yrityksen työntekijöistä kerrotaan vain etunimet. Kuva: Pirkko Varjo
Suuri osa maailmassa käytettävästä kullasta on kierrätettyä. Yksi kierrätykseen osallistuva yritys osti kultaa viime viikolla Laitilassa. Kuvassa asiakaspalvelusta vastannut Joni tutki kultasormusta hinta-arviota varten. Turvallisuussyistä yrityksen työntekijöistä kerrotaan vain etunimet. Kuva: Pirkko Varjo

Kaapit ja laatikot kannattaa siivota silloin tällöin, sillä niistä saattaa löytyä rahanarvoista tavaraa. Käyttämättömät kultakorut ja muut jalometalliesineet voi myydä ja tienata nopeasti jopa satasia. Laitilan K-supermarketin aulassa viime viikolla romukultaa ostanut yritys kiertää ympäri Suomea ja toimittaa ostamansa arvometallit sulatettaviksi ja edelleen käytettäviksi.

– Jopa 35 prosenttia koko maailmassa käytettävästä kullasta on kierrätettyä. Onhan tämä ekologista kun ajattelee, että esimerkiksi Raahen kultakaivoksessa louhitaan tonni kiveä jotta saadaan gramma kultaa, kehityspäällikkö Kimmo Korkeakoski Jalonom Oy:stä sanoi.

 

Lue lisää 12.1.2016 lehdestä