Tämä on ihanaa!

0

Kiitos ja anteeksi. Kiitos teille ihanat jyskeläistaustaiset urhelijanuoret. Laitilasta lähtöisin olevat, täällä asuvat ja Laitilan Jyskeessä edelleen pelaavat. Me täällä kotiseudullanne olemme eläneet mitalihuumassa nuorten jääkiekon MM-kisojen ja ringeten MM-kisojen jälkeen.

Helsingin kaksista kisoista tuli molemmista lajeista yhdeksän mitalia, jotka ovat tavalla tai toisella sidoksissa Laitilaan. Tällainen mitalisade on harvinaista pienellä paikkakunnalla, joten sitä pitää juhlia kunnolla. Laitilan Wirvoitusjuomatehdas on toiminut dynamona tänään järjestettävälle Tavataan tehtaalla -tapahtumalle, jonka kunniavieraina ovat nuoret urheilijat.

Juhlien järjestelyt ovat sujuneet onnellisten tähtien alla: tapahtumaan tulee kaksi kovaa kansansuosikkia, presidentti Sauli Niinistö ja räp-yhtye JVG. Viimeksi mainittu tiedotti tiistaina konsertoivansa toukokuussa Hartwall Arenalla. Bändin suosiota kuvaa, että yhtyeen musiikkia on soitettu niin pikkuleijonien kultajuhlissa kuin  NHL-joukkueen lämmittelysessioissa.

Talkoissa on ollut mukana valtava joukko paikallisia toimijoita yhdistyksistä yrityksiin. Vastaavanlaista tapahtumaa ei ole taatusti aikaisemmin Laitilassa koettu, joten kannattaa olla mukana. JVG:n hittibiisiä Tarkenee tarkenee todellakin kuunnella, sillä tunnelma tehtaan piha-areenalla tänään on taatusti lämminhenkinen olipa sää millainen tahansa.

Takavuosien megahitti Ihanaa Leijonat ihanaa kappaletta siteeraten: Tämä on ihanaa!

Niin ja anteeksi niille lukijoille, jotka eivät hurahda urheilumenestyksistä: tämä lehti on täynnä MM-huumaa, mutta sallittakoon se tämän kerran. Tämä maa ja kaupunki tarvitsevat positiivisuutta ja iloista meininkiä. Sitä on tänään tarjolla kaukalokaupalla.