Laitila ottaa palvelusetelin käyttöön varhaiskasvatuksessa

0
Laitilan varhaiskasvatuksessa otetaan käyttöön palveluseteli. Kuva: Timo Jakonen
Laitilan päivähoidossa otetaan käyttöön palveluseteli. Kuva: Timo Jakonen

Laitila ottaa käyttöön palvelusetelin päivähoidossa. Sivistyslautakunta hyväksyi kokouksessaan setelin ehdot ja päätti, että sen kattohinta alle kolmivuotiaiden hoidossa on 1 200 ja alle kuusivuotiaiden hoidossa 800 euroa kuukaudessa.

Kaupungin talousarviossa on varattu rahat kymmenen palvelusetelin myöntämiseen tänä vuonna. Seteli on harkinnanvarainen etuus ja sitä voidaan hakea päivähoitoon oikeutetuille lapsille, joiden vanhemmat ovat töissä tai opiskelevat. Työttömien lapsille se voidaan myöntää enintään 20 tunniksi viikossa.

– Laitilassa ei ole yksityistä päiväkotia, mutta seteli voidaan myöntää yksityisen perhepäivähoitajan hoidossa oleville lapsille, sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen sanoo.

 

Lue lisää 23.2.2016 lehdestä