Laitilaisnuorten yritys pääsi valtakunnan finaaliin

0
Lukiolaisnuorten NY-yritys kilpailee huhtikuussa Suomen parhaimman tittelistä. Kuvassa Nicklas Uusitalo (vas.), Lotta Laaksonen, Topi Jalonen, Matilda Elo, Kristoffer Juntti ja Miro Elonen. Kuva: Pirkko Varjo
Lukiolaisnuorten NY-yritys kilpailee huhtikuussa Suomen parhaimman tittelistä. Kuvassa Nicklas Uusitalo (vas.), Lotta Laaksonen, Topi Jalonen, Matilda Elo, Kristoffer Juntti ja Miro Elonen. Kuva: Pirkko Varjo

– Jos ei tee töitä, ei tule rahaakaan, Matilda Elo vastaa kysymykseen, mitä yrittäjyys on opettanut.

Matilda ja viisi muuta lukiolaista ovat opetelleet oman yrityksen hoitoa tämän lukuvuoden NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. Laitilan Super Service valittiin sarjassaan parhaaksi Varsinais-Suomen semifinaalissa ja se kilpailee koko Suomen voitosta huhtikuussa pidettävässä finaalissa Helsingissä.

NY-ohjelmien avulla nuorille annetaan mahdollisuus tutustua yrittäjyyteen ja hoitaa lukuvuoden ajan itse ideoimaansa yritystä oikeiden liike-elämän lainalaisuuksien mukaan.

– Tässä on parasta se, että saa itse päättää, mitä tekee. Yrittäjyydestä olen oppinut ainakin sen, että pitää uskaltaa tuoda itseään esille ja markkinoida osaamistaan, Miro Elonen toteaa.

 

Lue lisää 16.2.2016 lehdestä