Maanantaina vietetään kansainvälistä matkailuoppaan päivää

0

Laitilassa vietetään kansainvälistä matkailuoppaan päivää maanantaina 22.2. kello 18 Poukan talolla.

Tilaisuudessa on muun muassa kahvitarjoilu ja yhteislaulua. Lisäksi Laitilan oppaat kertovat lähiajan toiminnastaan. Tapahtumaan ovat kaikki tervetulleita.

Kansainvälistä matkailuoppaiden päivää vietetään virallisesti helmikuun 21. päivänä. Päivää on vietetty vuodesta 1989 alkaen World Federation of Tourist Guide Associationsin (WFTGA) aloitteesta. Kansainvälisenä matkailuoppaiden päivänä matkailuoppaat ympäri maailmaa tiedottavat työstään ja järjestävät erilaisia tapahtumia.

Suomen Opasliitto ry:n vuoden 2016 teemana on ”Ilo palvella opastaen”! Teemalla halutaan tuoda julki, että auktorisoidun matkailuoppaan avulla matkailija saa vierailustaan tai retkestään paikkakunnalla enemmän irti.

Opastoiminta Laitilassa

Laitilan Oppaat ry on toiminut vuodesta 1997 ja yhdistyksellä on 14 auktorisoitua opasta. Opasyhdistyksen tarkoituksena on toimia oppaiden yhteenliittymänä, edistää heidän kotiseututietouttaan ja opastoimintaan liittyvää ammattitaitoaan sekä luoda ja ylläpitää jäsenten välistä yhteistyötä. Oppaat järjestävät kotiseuturetkiä ja he räätälöivät myös asiakkaan toiveiden mukaisen reitin.