Metsätila-kiertue kurvasi Laitilaan

0

Metsätilan omistajanvaihdokseen perehdyttävä kiertue pysähtyi eilen Laitilaan. Kiertueen tavoitteena on edistää metsätilojen siirtymistä suunnitelmallisesti aktiivisiin käsiin jo omistajan elinaikana. Näin saadaan alennettua metsänomistajien keski-ikää sekä vähennettyä kuolinpesien metsänomistusta.

– Tutkimuksissa on todettu puunmyyntimäärien ja metsänhoitoon liittyvän aktiivisuuden alenevan metsänomistajien iän kasvaessa. Ketään metsänomistajaa ei kuitenkaan syyllistetä siitä, jos omistajanvaihdos on jäänyt toistaiseksi tekemättä. Sen sijaan tarjoamme tietoa omistajanvaihdoksen eri vaihtoehdoista, kertoo projektipäällikkö Minnamari Tuovinen Suomen metsäkeskuksesta kiertueen taustoista.

Tuovinne muistuttaa, että metsänomistaja voi itse vaikuttaa siihen, kenelle metsä siirtyy hänen jälkeensä. Laitilan kaupungintalossa järjestetyssä tilaisuudessa puhuttiin  metsätilan omistajanvaihdoksen perusasioista sekä muun muassa verotuksesta.

– Tavoitteenamme on, että metsänomistajat saisivat näistä tilaisuuksia potkua alkaa pohtia oman metsätilansa tulevaisuutta.
Tilaisuus oli osa juuri alkanutta Suomen metsäkeskuksen vetämää Metsien aktiivinen ja toimiva omistus -hanketta. Se on Maaseuturahaston rahoittama ja kestää kolme vuotta.