Päättäjät yhtä mieltä: uusi päiväkoti tarvitaan pian

0
Laitilan päivähoitotilat ovat puhuttaneet prin viime vuoden ajan, kun käytössä on ollut epäkäytännöllisiä väliaikaistiloja. Nyt osa homeongemasta kärsivän Pähkinäpensaan päiväkodin lapsista elää päiväkotiarkea väistötiloissa kaupungintalon entisissä toimistohuoneissa.
Laitilan päivähoitotilat ovat puhuttaneet parin viime vuoden ajan, kun käytössä on ollut epäkäytännöllisiä väliaikaistiloja. Nyt osa homeongelmista kärsivän Pähkinäpensaan päiväkodin lapsista elää päiväkotiarkea väistötiloissa kaupungintalon entisissä toimistohuoneissa.

Laitilassa pidettiin viime viikon maanantaina seminaari, jossa valtuutetuille esiteltiin erilaisia vaihtoehtoja ratkaista päivähoitoa piinaava tilaongelma. Esillä oli muun muassa leasing-rahoitus, vuokramalli sekä Meijerin saneeraus päiväkodiksi. Myös uudisrakennuksen paikaksi soveltuvista tonteista oli tehty kartoitus.
Valtuustoryhmien puheenjohtajat ovat yhtä mieltä siitä, että Laitila tarvitsee uuden päiväkodin – ja pian. Päätösesitys saadaan päättäjien eteen sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitisen arvion mukaan ensi kuussa.
Sekin kävi puheenjohtajien haastattelussa selväksi, että uuden päiväkodin toivotaan korvaavan nykyiset Vaahteraportin päiväkodin epäkäytännölliset ja ahtaat vuokratilat. Myös Laineen talon toimivuus mietityttää päättäjiä, samoin homeongelmista kärsivän Pähkinäpensaan päiväkodin kunto.
Päätöksenteosta saattaa tulla kova vääntö, sillä yksikään seminaarissa esitellyistä vaihtoehdoista ei noussut ryhmäpuheenjohtajien yhteiseksi suosikiksi.

Lue huomisesta lehdestä muun muassa siitä, minkä kouluarvosanan valtuustoryhmien puheenjohtajat antavat Laitilan nykyisille päivähoitotiloille ja millaisia päiväkotiratkaisuja he kannattavat.