Sprinttisuunnistus järjestettiin jäisellä kelillä

0
Huippusuunnistaja Kanadasta, Emily Kemp leimauksessa. Kuva: Veijo Viitanen
Huippusuunnistaja Kanadasta, Emily Kemp leimauksessa. Kuva: Veijo Viitanen

Laitilan keskustan äärimmäisen liukkailla kaduilla, kujilla ja puistoissa suunnistettiin viikko sitten sunnuntaina Turku Sprint Cupin osakilpailu. Kun normaalit ihmiset kävelivät lenkkejään varoen tai sauvoihin turvautuen, huippusuunnistajat vetelivät rastilta rastille hirmuisella juoksuvauhdilla, jäätiköistä välittämättä.

Sprinttisuunnistus on rastien etsinnän laji, joka on tuotu perämetsistä ihmisten ilmoille, taajamiin ja kaupunkeihin. TSC:n osakilpailu pidettiin nyt toista kertaa Laitilassa, ratamestarina toimi Jussi Elo. Pyhänä aamupäivällä juostiin pääosin samalla porukalla Uudenkaupungin Mörnen ja sairaalan tienoilla Vakka-Rastin Kari Jalavan tekemillä reiteillä.

Laitilassa sprinttasi niin kansainvälistä ja kovakuntoista joukkoa, että vastaavaa ei ole täällä hetkeen nähty. Oli useita juoksijoita Suomen maajoukkueesta, oli huippumies Frederic Tranchand Ranskan maajoukkueesta ja kanadalainen Emily Kemp.

– Ilma tosiaan oli kurja. Mutta olisi se voinut olla vielä pahempikin, hymyili aina positiivinen maajoukkuenainen Emily Kemp maalissa.

 

Lue lisää 16.2.2016 lehdestä