Talviloman ilmaisia tähtihetkiä

0

Koululaiset viettävät tällä viikolla talvilomaa, jota on suunniteltu useimmissa perheissä jo etukäteen. Jotkut lähtevät etelään, toiset pohjoiseen, mutta moni viettää lomansa kotinurkilla. Viimeksi mainittu on mainettaan parempi vaihtoehto, vaikka siihen ei liitykään samanlaista jännittävää odotusta kuin lomamatkaan.

Laitilassa ja lähiseudulla riittää nuorille tekemistä, sillä kunnissa on tälle viikolle monenlaista erityisohjelmaa: Laitilan nuokkarissa järjestetään muun muassa yövalvojajaiset ja Pyhärannassa limudisco. Rohdaisissa, Reilassa ja Ihodessa on tällä viikolla myös päivänuokkareita.

Lomaviikkoa on perheissä odotettu, sillä se tarjoaa mahdollisuuden viettää yhteistä aikaa. Arkisin vanhempien ja perheen yhteiselo jää usein illan viimeisiin tunteihin ennen nukkumaanmenoa. Koulu, työ ja harrastukset pitävät liikkeellä, ja kotona käydään vain syömässä ja nukkumassa. Vähäinenkin yhteinen kotiaika kuluu omissa oloissa älypuhelimien parissa.

Talvilomalla luksusta on saada viettää aikaa ilman aikatauluja. Viikon tähtihetki voi syntyä vaatimattomasti vaikkapa kotisohvalla ilman, että tarvitsee matkustaa maailman ääriin. Lukujärjestyksestä vapaa viikko suo tilaisuuden tarttua hetkeen. Monenlaista mukavaa voi tehdä perheen kanssa vähällä vaivalla ja rahalla. Yhdessä kokkailu ja leffatuokio keskellä päivää ovat luksusta erityisesti perheille, joiden vapaa-aika täyttyy arkisin harrastuksista.

Kiireettöminä aamuina vanhemmat ja lapset ehtivät päivittämään toistensa kuulumisia. Yhdessä vietetty aika on parasta mitä lapselleen voi antaa. Näin sanovat monet kasvatusalan asiantuntijat, ja ovat todennäköisesti oikeassa.