Tilauksessa hyvä olo

0

Väsyttää, kolottaa, kiukuttaa. Mikään ei tunnu miltään.

Tällaisia päiviä sattuu jokaisen kohdalle, mutta jäikö huono fiilis  jää päälle? Muutos lähtee useimmiten itsestä, mutta ystävien ja tuttavien kannustuksella on merkitystä. Omien neuvojen tuputtaminen tuottaa harvoin tulosta: alakuloisen korviin kehotus reipastua voi kuulostaa masentavalta eikä ylipainoista saa liikkeelle huomauttelemalla liikakiloista. Hyvälle kuuntelijalle on sen sijaan aina tarvetta.

Tässä lehdessä etsitään muutaman sivun verran hyvän olon lähteitä (sivuilla 9–13). Ihmiset ovat erilaisia eikä ole olemassa yhtä oikeaa tapaa saavuttaa tunnetta, jossa niin keho kuin mielikin ovat tasapainossa.

Teemasivuilla puhutaan enemmän kropasta kuin mielestä, mutta ne kulkevat käsi kädessä. Liikunnan ja ravinnon merkitys hyvinvointiin on kaikille tuttua, mutta teorian soveltaminen käytäntöön onkin jo toinen juttu.

Maailma on pullollaan kirjoja, julkaisuja, ohjeita ja vinkkejä, joita noudattamalla luvataan parempaa elämää. Niistä voi löytää itselleen sopivan tai sitten se oma juttu tulee kohdalle sattumalta. Se voi olla vaikkapa kuorolaulu, metsässä kävely tai juoksukoulu.

Omaan hyvinvointiin panostaminen ei ole itsekästä, vaan palvelus paitsi itselle myös kanssaihmisille. Väsyneenä on vaikea olla hyvä lähimmäinen, mutta virkeänä jaksaa auttaa ja kuunnella muita. Terveelliset elämäntavat  palkitsevat: väsymys ja kiukku kaikkoavat ja elämä tuntuu ihmeellisen hyvältä.