Vakka-Suomi kestää melko hyvin muutoksia

0

Varsinais-Suomessa on monipuolinen elinkeinorakenne, mikä tekee alueesta kestävämmän muutoksille. Tätä kutsutaan muutosjoustavuudeksi. Vakka-Suomi on Varsinais-Suomen seutukunnista toiseksi muutosjoustavin.

Vakka-Suomessa on vahva paino autoteollisuudelle. Tutkimus tehtiin vuoden 2013 tietojen perusteella ja nykyisin autoteollisuuden painoarvo on tutkimuksen tietoja suurempi. Uudenkaupungin autotehdas näyttäytyy Vakka-Suomen suurimpana rakennemuutosriskinä. Vakka-Suomessa moottoriajoneuvojen valmistukseen liittyvien työpaikkojen osuus kaikista työpaikoista on 9,2 prosenttia. Toiseksi eniten työllistää kasvinviljely ja kotieläintalous (8,5 prosenttia) ja kolmanneksi eniten vähittäiskauppa (7,6 prosenttia).

Tiedot selviävät Varsinais-Suomen liiton tekemästä analyysistä.