Kaksi mitalia nuorten SM-hallikisoista

0

Jyskeen yleisurheilun SM-mitalisaldo kasvoi kahdella viime viikon viikonvaihteessa nuorten hallimestaruuskisoissa Helsingissä.  Joni Vainio-Kaila voitti 400 metriä ajalla 50,06 ja Venla Laiho käveli 3 000 metrin pronssille ajalla 15.22,15.

Vainio-Kaila uudisti 22-vuotiaiden sarjan mestaruutensa. Vielä ilahduttavampi oli Vanio-Kailan esitys 200 metrillä. Vaikka sijoitus oli neljäs, niin jyrkkäkaarteisen ratakierroksen alkueräaika 22,14 alittaa seitsemällä sekunnin sadasosalla miehen ulkoratojen ennätyksen. Loppukilpailu kulki aikaan 22,16.

Seiväshyppääjä Teemu Hyytiä sijoittui neljänneksi ylittäessään 496 senttimetriä. Samalle sijalle ylsi Joonas Mäkinen 60 metrin aitafinaalissa viisi sekunnin sadasosaa ennätystään kohentaen ajalla 9,01.

Korkeudessa Mäkinen jäi aloituskorkeuteen 181 senttimetriä sijoituksen ollessa yhdeksäs ja jäi seiväshypyssä ilman tulosta. Ensi viikonvaihteessa Mäkisellä on mahdollisuus mitaleihin Kuortaneen SM-halliotteluissa.