Lähimatkailussa on potentiaalia

0

Laitilassa järjestetään perjantaina monen vuoden tauon jälkeen pienimuotoinen matkailuun keskittyvä messutapahtuma. Lähimatkailu on taantuman aikana kasvattanut suosiotaan. Jo sadan kilometrin säteellä kotoa on tarjolla monenlaista kukkaroystävällistä koettavaa ja nähtävää.

Perjantain Treffit on jo itsessään eräänlainen happening eli tapahtuma, joka on tarkoitettu niin kuntalaisten virkistykseksi kuin porukkamatkoja suunnittelevien yhdistysten hyödyksi. Samalla kertaa saa kattavan katsauksen paikkakunnan tarjonnasta. Jokaiselle löytyy taatusti jotakin.

Tulevana suvena ovensa avaa muun muassa Tanssikanala, joka on tervetullut kohde erityisesti tanssin ja tangomusiikin ystäville. Viime kesänä uutena tulokkaana paikkakunnan tapahtumien tarjontaan ilmestyi Jazzkukko -festivaali. Molemmat tapahtumat ovat saaneet alkunsa laitilalaislähtöisten musiikin ammattilaisten innostuksesta.

Jazzkitaristi Kari Antila pohjustaa parhaillaan tulevan kesän tapahtumaa Suomen kiertueella New Quintet -kokoonpanonsa kanssa. Se on saanut Helsinkiä myöten hyvän vastaanoton: Keikka jättää nälän – tätä yhtyettä haluan kuulla uudestaan, kirjoitti Helsingin Sanomien toimittaja Katri Kallionpää keikka-arviossaan.

Ooppera- ja tangolaulajana tunnetulla Harri Kaitilalla on Antilan tavoin laajat verkostot musiikkipiireihin, ja tästä saadaan nauttia nyt Laitilassakin. Ytön kylän Tanssikanalaan onkin tulossa Suomen tangolaulajien huippukaartia.

Kulttuurin saralla tärkeitä matkailutoimijoita ovat myös teatterit. Kaivolan kesäteatteri on kasvattanut kävijämääriään ja Louhenlinnan teatteriproduktiot ovat saaneet nekin vahvan jalansijan.
Laitilan valttikorttina on hyvät liikenneyhteydet. Tänne on helppo tulla naapureista ja vähän kauempaakin. Kehittämisen kohteitakin on runsaasti muun muassa luontomatkailussa. Reppureissaajille löytyy mielenkiintoisia paikkoja, mutta paikallista erämatkailua ei ole vielä juurikaan tuotteistettu.