Laitila palkkaa oppilaiden tueksi kuraattorin ja psykologin

0
Oppilaiden ja opiskelijoiden on Laitilassa jatkossa helpompi päästä koulukuraattorin ja -psykologin vastaanotolle.   Kuva: Lennart Holmberg
Oppilaiden ja opiskelijoiden on Laitilassa jatkossa helpompi päästä koulukuraattorin ja -psykologin vastaanotolle.
Kuva: Lennart Holmberg

Laitila on jatkettujen hakuaikojen jälkeen saamassa sekä koulukuraattorin että koulupsykologin.
– Koulukuraattorin toimeen tuli kaikkiaan 15 hakemusta ja avoimeen psykologin toimeen haki lopulta neljä pätevää hakijaa, kertoo sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen tyytyväisenä.
Laitilassa on aiemmin ollut vain yksi koulukuraattori sekä psykologi, jonka työajasta puolet oli lohkaistu sivistystoimelle ja puolet sosiaalitoimelle. Tilanne muuttuu huomattavasti parempaan, sillä Laitilaan palkataan nyt toinen koulukuraattori sekä kokoaikainen koulupsykologi.
Oppilashuoltoon
iso lisäpanostus
Laitila jäi ilman koulupsykologia loppuvuonna edellisen psykologin irtisanouduttua työstä. Ensimmäisellä hakukierroksella koulupsykologin toimea ei hakenut yksikään pätevä hakija.
– Akuuttia tilannetta helpotettiin sillä, että koulupsykologin palvelusta tehtiin 20 päivän ostopalvelusopimus, Kiertokari-Laitinen kertoo.
Laitilan pitkäaikaisen koulukuraattori Kristiina Kaupinsalon työpariksi on valittu Uudenkaupungin yhtenäiskoulun perhetyöntekijä Teija Vallunen.
– Ja aivan näinä päivinä tehdään valinta myöskin koulupsykologista, kertoi sivistystoimenjohtaja viime viikon torstaina.
Laitilan oppilashuollossa kahden kuraattorin ja kokoaikaisen psykologin työpanos on iso muutos aikaisempaan. Erityistä huomiota kuraattoriparin työnjaossa on kiinnitetty tärkeään nivelvaiheeseen, kun alakoulusta siirrytään yläkouluun.
– Saman kuraattorin vastuulle tulevat siis Varppeen yläkoulun oppilaiden lisäksi esimerkiksi Kappelimäen alakoulun kuudensien luokkien oppilaat. Näin tuetaan tätä opintopolun kriittistä kohtaa, sivistystoimenjohtaja Heli Kiertokari-Laitinen kertoo.