Laitilan kaupunki arpoi kesätyöpaikan 58 nuorelle

0
Laitilan kaupunki arvoi lähes 60 kesätyöpaikkaa, ja hakijoiden yksi suosikki tänäkin vuonna oli kirjasto.
Laitilan kaupunki arvoi lähes 60 kesätyöpaikkaa, ja hakijoiden yksi suosikki tänäkin vuonna oli kirjasto. Kuva: Solina Saarikoski.

Laitilan kaupunki työllistää tänä kesänä 58 nuorta. Kesätyöpaikat on tarkoitettu vuosina 1996–2000 syntyneille nuorille. Työpaikka heltiää onnekkaille arvonnalla.
– Nyt ensimmäistä kertaa etusijalle asetettiin nuoret, jotka eivät viime vuonna olleet mukana arvonnassa tai eivät arvonnassa saaneet työpaikkaa, kertoo Laitilan hallintosihteeri Jaana Suominen.
Linjauksella kaupunki haluaa tarjota mahdollisimman monelle nuorelle ensimmäisen kesätyöpaikan.
– Yleensä niiden nuorten on helpompi saada kesätöitä, joilla on jo jonkin verran ehtinyt kertyä työkokemusta. Ensimmäisen kesätyöpaikan saaminen on siis iso juttu nuorelle, Suominen muistuttaa.
Tunkua kirjastoon
ja päivähoitoon
Kaupunki työllistää kunkin kesätyöhön ottamansa nuoren neljän viikon pituiseksi jaksoksi ja maksaa palkkaa 900 euroa. Työaika on 30 tuntia viikossa.
Suominen kertoo, että eniten työhakemuksia on nuorilta tänäkin vuonna tullut päivähoitoon ja kirjastoon.
– Ne ovat vuosi vuoden jälkeen ne suosituimmat työpaikat.
Päivähoidossa oli tarjolla neljä työpaikkaa ja kirjastoon puolestaan työllistyy kaksi nuorta. Eniten työpaikkoja on tarjolla vanhustenhuollossa, muun muassa vanhainkodissa ja kotihoidossa. Niihin työllistyy 20 nuorta eli kolmannes kaikista kesätyön kaupungilta saavista.
Suominen kertoo, että hakijoissa on melko tasavahvasti sekä tyttöjä että poikia. Tänä vuonna kaupungin kesätyöpaikan sai 34 tyttöä ja 24 poikaa.

Kesätyöpaikan saaneet
Terveyskeskuksen hoito-osastolle Riku Kivioja ja Fanny Ainasoja; Kaukolankotiin hoitotyöhön Nea Nyholm, Matilda Elo, Sanna Ranta, Janina Kylä-Kaila, Susanna Isomäki, Nora Niemikko, Josefiina Valtonen ja Lotta Lemmetti; Kaukolankodin keittiöön Jenni Vuola ja  Emma-Maria Viitala; kotihoitoon Niilo Aalto, Iida Lehti, Veera Lähteenmäki, Emilia Laaksonen, Erika Antola ja Fanny Perkkola; Koivukotoon Kavitha Sourulahti ja Janina Järvinen; Pihlajakotoon Juulia Nivus ja Julia Heinonen; Palke 5, metalli- ja kokoonpano-osastolle Aukusti Hännikkälä, Tero Uusikartano, Antton Ranta ja Tatu Mäkilä; Palke 7, käsityöosastolle Sanni Grönroos; Palke 7, kokoonpano-osastolle Kalle Kärnä; Palke 7, monitoimiosastolle Juuso Herrala; Palke 7, päivätoimintaan Sonja Niro ja Sini Hyytiä; puistotyöhön Teemu Kinnala, Janne Vesterinen, Juho Tuuna ja Ville Äärilä; talonmiestoimeen Jarno Luotonen, Eemil Kuisma, Jarno Törmänen ja Teemu Välimäki; vesilaitokselle Martin Nikula ja Joona Huppunen; rakennus- ja ympäristötoimeen toimistotyöhön Jami Mäkilä; Pähkinäpensaan päiväkotiin Marlene Pukki; Vaahteraportin päiväkotiin Janette Raitio ja Emma Ujula; Laineen talolle Elina Kerttula; kesäurheilukouluun Jyri Aulin, Karita Virtanen ja Alisa Kaski; ulkoliikunta-alueille Jani Kiiski, Aleksi Sarin, Susanna Wessman ja Frans Tähtinen; kirjastoon Katri Pusa ja Tomi Seikola; nuorisotoimeen Ilona Penttinen ja Ninna Alopaeus; kulttuuritoimeen Lissu Mikola.

 

Lue lisää x.x.xxxx lehdestä