Laitilan koulutukseen ei ollut tarpeeksi hakijoita

0

Länsirannikon Koulutus Oy Winnovaan Poriin, Raumalle, Ulvilaan ja Laitilaan haki kevään 2016 yhteishaussa ensisijaista opiskelupaikkaa yhteensä 1 260 opiskelijaa hakujen kokonaismäärän ollessa 4 576. Aloituspaikkoja Winnovassa on yhteensä 1 225.

Laitila oli mukana ensimmäistä kertaa yhteishaussa, mutta turvallisuusalan perustutkinto ei vielä ensimmäisellä kerralla houkutellut riittävästi hakijoita.

Porissa suosituimpia tutkintoja olivat muun muassa sosiaali- ja terveysalan, hiusalan ja sähkö- ja automaatiotekniikan perustutkinnot. Kotityö- ja puhdistuspalvelujen perustutkinto kiinnosti hakijoita kevään yhteishaussa aiempia vuosia enemmän.

Raumalla suosituimpia tutkintoja olivat merenkulkualan, sosiaali- ja terveysalan, hiusalan ja autoalan perustutkinnot.

Kevään 2016 yhteishaussa nousi esiin aiempien vuosien tavoin kone- ja metallialan heikko vetovoima nuorten keskuudessa etenkin Porissa. Raumalla tilanne on parantunut, kun 17 aloituspaikkaa haki 17 ensisijaista hakijaa.