Pähkinäpensaan päiväkotiin mittava homeremontti – taas

0
Pähkinäpensaan päiväkoti on kolmen eri aikaan valmistuneen rakennuksen kokonaisuus. Homeremontti myllää kahden vanhimman kiinteistön arjen.
Pähkinäpensaan päiväkoti on kolmen eri aikaan valmistuneen rakennuksen kokonaisuus. Homeremontti myllää kahden vanhimman kiinteistön arjen.

Viime vuoden aikana Laitilan Varppeessa sijaitsevassa Pähkinäpensaan päiväkodissa oireiltiin huonon sisäilman vuoksi. Loppusyksystä sairastelun syyksi paljastui kattavien tutkimusten paljastamat homelöydökset.
Ongelmat osoittautuivat laajemmiksi kuin alkujaan osattiin edes pelätä, ja päiväkodin kuudesta osastosta kolme siirrettiin nopealla aikataululla väistötiloihin.
Päiväkodin kuntoa on selvitetty laajemmin esimerkiksi rakenteita avaamalla. Näin on kartoitettu tarvittavan remontin laajuutta. Tutkimukset vahvistivat, että päiväkodissa on tehtävä mittava remontti. Huolestuttavaa on, että homeremontti tehdään kahteen päiväkotikiinteistöön, jotka kumpikin on homeongelmien vuoksi remontoitu vuosina 2008–2010.
Meijeristä tehtävä
lisäselvityksiä
Laitilassa on ainakin vuodesta 2010 lähtien puhuttu uuden päiväkodin tarpeellisuudesta. Päätöstä on kuitenkin siirretty kerta toisensa jälkeen, ja asiat ovat menneet vuosi vuodelta hullumpaan suuntaan.
Kuvaavaa on, että esimerkiksi Meijerin soveltuvuutta päiväkotikäyttöön on selvitelty reilun vuoden verran, mutta vain hyvin vähän  konkreettista on saatu aikaan.
Toukokuussa 2015 Meijerin kiinteistössä tehtiin kuntoarvio, jonka laatijat korostivat sisäilma- ja kosteusteknisen tutkimuksen tarpeellisuutta. Sellaista ei kuitenkaan ole tiettävästi tehty. Ei, vaikka kaupunginhallitus on jo antanut tekniselle toimelle tehtäväksi laskea kustannusarvio Meijerin muuttamisesta päiväkodiksi.
Kuntoraportin sisällön perusteella sisäilmatutkimukselle ja kosteustekniselle selvitykselle todellakin on tarvetta.

Lue lisää huomenna Laitilan Sanomista Pähkinäpensaan päiväkodin tulevasta homeremontista, päiväkodissa aiemmin tehtyjen homesaneerauksien vaiheista sekä Meijerin kuntoraportin paljastamista yksityiskohdista.