Rakennustarkastajaksi arvottiin Mari Vallimäki

0

rakennusLaitilan rakennus- ja ympäristölautakunta on valinnut Laitilan uudeksi rakennustarkastajaksi rakennusarkkitehti Mari Vallimäen. Virka oli kahteen otteeseen haettavana ja siihen jätettiin kahdella kierroksella yhteensä 28 hakemusta.
Hakijoista haastatteluun valittiin teknikko Hannu-Pekka Honkanen, rakennusinsinööri Pertti Pirinen ja rakennusarkkitehti Mari Vallimäki. Haastattelutoimikunta lähetti Pirisen ja Vallimäen soveltuvuusarviointiin.
Lautakunta ei ollut Vallimäen valinnasta yksimielinen, vaan valinnasta äänestettiin. Vallimäki sai lautakunnan äänestyksessä neljä ääntä, samoin Pirinen. Tasatilanteessa lautakunta suoritti arvonnan, jonka voitti Vallimäki.
Piristä uudeksi rakennustarkastajaksi kannattivat Nina Arokoivu, Lasse Hilakari, Seppo Mäki-Kamppi sekä Juha Raittinen. Vallimäen kannalla olivat Matti Laaksonen, Päivi Nurmi, Heli Suominen sekä Tommi Vainiotalo.
Haastattelussa ollut Hannu-Pekka Honkanen on tehnyt rakennustarkastajan valinnasta oikaisuvaatimuksen. Honkanen katsoo, että hänet tulisi valita virkaan. Kaupunki puolestaan katsoo, että Honkasen oikaisuvaatimus tulee aiheettomana hylätä.