Talvileirille osallistui yhteensä yli 600 partiolaista

0
Ruoka maistuu ulkona. Laitilalaiset Samuel Saarikoski (edessä) ja Topi Haijanen ovat saaneet hernekeittonsa. Kuva: Pirkko Varjo
Ruoka maistuu ulkona. Laitilalaiset Samuel Saarikoski (edessä) ja Topi Haijanen ovat saaneet hernekeittonsa. Kuva: Pirkko Varjo

Lounais-Suomen Partiopiirin talvileiriin osallistui reilut 200 yli 12-vuotiasta partiolaista. He viipyivät Tulirantaan pysyttämässään telttakylässä torstaista sunnuntaihin. Lauantaina paikan päälle tuli yli 400 alle 12-vuotiasta partiolaista viettämään talvileiripäivää. Kaikkiaan leiriläisiä tuli 63 eri lippukunnasta. Partiopiirin talvileiri järjestettiin Laitilassa nyt kolmatta kertaa.

Leirin pystyttäminen alkoi rakentajaleirillä jo torstaina. Sitä ennen viikonloppua valmisteltiin noin puolitoista vuotta. Päävastuun suunnittelusta kantoi leirin johtaja Johannes Perkkola Laitilan Eräsisseistä.

– Olen ollut partiossa noin 20 vuotta. Sinä aikana leirit ovat muuttuneet paljon. Enää ei tehdä riukukäymälöitä ja nyt leireillä on latauspisteet kännyköille. Sosiaalisen median käyttöön jopa kannustetaan, sillä kun kuvat ja tunnelmat leiriltä leviävät lähes reaaliajassa, tehdään samalla partiotyötä tunnetuksi, Perkkola sanoi.

 

Lue lisää 1.3.2016 lehdestä