Tuubakimalainen pörähtää Laitilassa

0

Tuubakimalainen tutustuttaa vaskipuhaltimiin, jotka ovat saaneet vuosien varrella lukemattoman määrän uusia ystäviä ja soittajia eri puolilla Suomea. Tuubakimalaisen esitysten määrä ylitti vuonna 2015 jo huikean 700 esityksen rajan. Sen tavoitteena on tutustuttaa kuulijoita klassiseen musiikkiin.

Konserttikonsepti pohjautuu esiintyjien ja yleisön luontevaan vuorovaikutukseen. Tuubakimalaisessa musisoivat Harri Lidsle, tuuba ja juonto sekä Miikka Kallio, piano ja hassuttelu.

Harri Lidsle on toiminut Sinfonia Lahden muusikkona vuodesta 1990. Hänen muusikon uralleen mahtuu orkesterikonserttien ohella huomattava määrä muitakin konsertteja, lastenkonserttien ollessa ehkä se kaikista läheisin esiintymismuoto. Yksittäisistä konserttikokonaisuuksista tärkeimmät ovat Tuubakimalainen-lastenkonsertti sekä Konsertti tuli kylään -konsertit. Miikka Kallio on lahtelainen jazzpianisti ja säveltäjä. Erityisesti hänet tunnetaan Miikka Kallio Band -yhtyeensä nokkamiehenä. Yhtyettä voi kuulla eri teemoilla lähes joka viikko Lahden klubeilla.

Laitilan Tuubakimalainen-konsertissa tiistaina 8.3. kello 18 esiintyvät ensi kertaa myös Vakka-Suomen musiikkiopiston vaskipuhallinmusikantit. Vaskipuhallinmusikanttien ohjaimissa on Minna Kajander.

Konsertti sopii kaikenikäisille ja se järjestetään yhteistyössä Konserttikeskus ry:n kanssa.