Viljelijätuet maksetaan huhtikuun aikana

0

Maaseutuvirasto maksaa helmi–huhtikuussa ympäristösopimuskorvauksia ja kansallisia viljelijätukia. Kesäkuussa maksuvuorossa ovat syksyn 2014 tavoitteellisen maksuaikataulun mukaiset toiset erät EU:n suorista tuista ja ympäristökorvauksesta.

EU:n yhteisen maatalouspolitiikan ja sitä koskevan lainsäädännön uudistus vaikutti tukimuotoihin ja -ehtoihin vuonna 2015. Uudistuksen vuoksi myös viljelijätukien maksuaikataulu muuttui aiempiin vuosiin nähden. Maaseutuvirasto laati tavoitteellisen aikataulun syksyn 2015 ja kevään 2016 viljelijätukien maksamiselle syksyllä 2014.

– Kevään 2016 loput maksuaikataulut ovat nyt tarkentuneet. Niistä eläinten hyvinvointikorvauksen sekä lammas- ja vuohipalkkion maksut ovat siirtyneet. Tietojärjestelmätyö on valitettavasti osoittautunut suunniteltua monimutkaisemmaksi, ylijohtaja Leena Tenhola sanoo.

Tänä keväänä maksuun tulee vuonna 2015 haettuja tukia yhteensä noin 200 miljoonaa euroa.